Gyerekkor Alapítvány
 
   
   
 

Aktuális

Letölthető English dokumentum

2021. november. 28.
Stefánia névnapja

   
   

Látogatók száma:

15577
Kérjük ajánlja fel adója 1%-át

Május 26-án a Madarász utcai Kórházban ünnepélyes keretek között nyitottuk meg kibővített, korszerűsített Intenzív Osztályunkat, amely a Főváros támogatása mellett Alapítványunk 25 millió forintos hozzájárulásával épülhetett újjá!
Sok éve vártunk erre a felújításra!
Ezzel a kritikus állapotú leukémiás, tumoros betegek, súlyos traumás sérültek, sebészeti műtött betegek, valamint a koraszülöttek kezelésének biztonságos hátteréről sikerült még magasabb szinten gondoskodni.
Köszönjük adományozóinknak, akik hozzájárultak az Intenzív osztály újjáépítéséhez!


Állandó támogatónk a Ferrero Magyarország Kft. vezetői és munkatársai ez évben is, finom csokoládékkal és gyermekjáték adománnyal sietett kis betegeink jókedvre derítésére.
Adományukat nagyon köszönjük!


Régi támogatónk, a Felelősséggel az Egészséges Jövőért Alapítvány a közkedvelt "Shrek" sorozat figuráival díszített poharakat és ujjra húzható bábukat hozott a Kórházunkban kezelt kis betegeinknek.
Az ő nevükben is köszönjük a gyermekek kedvenceit ábrázoló adományukat!


A Madarász utcai Kórház Onkológiai Részlegének szervezésében, a Gyermekkor Alapítvány hozzájárulásával,az Angyalföldi Művelődési Központ ingyen rendelkezésre bocsájtott nagytermében, május 7-én megrendeztük a gyógyult, már nem kezelt és jelenleg is ápolás alatt álló tumoros és leukémiás betegeink és családtagjaik első nagy találkozóját. Az eseményen részt vett a Kaláka együttes, valamint az Operaház több művésze.
A művészek fellépti díj nélkül vállalták, hogy örömet szereznek betegeinknek. A nagy sikerű délutánon lezajlott személyes találkozások újabb reményt nyújtanak a gyógyulásra váró betegeknek, valamint sikerélményt a nehéz munkát végző dolgozóinknak.


A Madarász utcai Kórház ONKOLÓGIAI osztálya jótékonysági műsort rendez gyógyult betegei és hozzátartozóik, valamint jelenleg kezelés alaltt álló tumoros és leukémiás betegei számára, 2011.05.07-én, 15 órakor, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

A találkozó célja, hogy erősítsük a gyógyulásban való hitet, hogy eloszlassunk számos tévhitet, mely a daganatos betegek kezelését övezi és nyomatékosítsuk, hogy van lehetőség a tartós gyógyulásra és van remény a társadalomba való visszailleszkedésre.
Sok szeretettel látunk mindekit!

Az eseményt támogatja:

  • a Játszóház Alapítvány
  • a Gyermekkor Alapítvány
  • a Richter Gedeon Nyrt.
  • a Human Bioplazma gyártó Kft.
  • a Genzyme Europe B.V.
  • az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ


Régi támogatónk az Oriflame Kft. nemes szándékú akciót szervezett:
07. katalógusában szereplő ízléses karkötőt kínál, melynek megvásárlásákor 999,-Ft-al támogatja a Madarász utcai Kórház kis betegeinek gyógyulását.

Kezdeményezésüket és támogatásukat szívből köszönjük!


Március 25-én pénteken, a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlegének támogatására jótékonysági estet szervez, sok vidám zenével, verssel és tánccal a Nincs Pardon művészklub.

Fellépnek: Laklóth Aladár, Barabás Kiss Zoltán, Barát Attila a Madách Színház művészei, valamint Koródi Péter zongoraművész és Reményi Zsuzsi énekesnő, a 'Dalok Retrográdból' című sikeres zenei flashback előadásukkal.

Belépő 500Ft/fő, az alapítvány részére.

Köszönjük a Szervezőknek, a Művészeknek és a Támogatóknak!

www.nincspardon.net


Mága Zoltán ismét gondolt a beteg gyermekekre!

A múvész folytatta jótékonysági koncert sorozatát. Vasárnap este csodálatos zenei élményben részesítette sok ezres hallgatóságát a Dohány utcai Zsinagógában. Mága Zoltán idén elnyerte a megtisztelő Fonogram díjat, melynek teljes összegét karitatív célra ajánlotta fel. Egy leukémiás kislány kezelésének támogatása mellett a Gyermekkor Alapítványon keresztül a Madarász utcai Kórház kis betegeit segíti immár sokadszor! Gratulálunk a művész úrnak és köszönjük példát mutató emberiességét!

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=846104


A kerületi gyermekellátással együtt működve Alapítványunk 250.000 Ft-al támogatta 2800 rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek meningococcus elleni - Palánta Alapítvány által szervezett - védőoltását.
Karácsonyi ünnepségünkön részt vettek a Tv2 munkatársai, Azurák Csaba és Papp Gergely, akik ajándékokkal örvendeztették meg a kórházunkban ápolt daganatos betegeinket és a civil társadalom együttérzéséről biztosították Alapítványunkat.
Nagyra értékeljük segítő szándékukat és reméljük, példájukat sokan fogják követni!


A 2010-es évben kedves hagyomány alapköveit helyeztük le december 15-én. Együtt ünnepeltünk kórházunk gyógyult és kezelés alatt álló daganatos és más beteg gyermekeivel egy nagyszabású karácsonyi műsor keretében, melyet - idén 20 éves - alapítványunk kezdeményezett és támogatóink segítségével jött létre.

A műsort egy intenzív osztályi dolgozónk Pethe Zsolt nyitotta meg Ady Endre Karácsony c. versével, majd Dr. Kemény János kuratóriumi elnök és prof. Dr. Harmat György főigazgató köszöntőt mondott.

Megjelenésével megtisztelt bennünket Tarjányi Péter munkatársaival, akik megismerkedhettek az általuk támogatott kis betegekkel és a kórházban áldozatos munkát végző dolgozókkal. Tarjányi Péter úr állandó támogatásáról biztosított és készülő új könyvének teljes bevételét ismét felajánlotta. Hálásan köszönjük!

Ezután a gyermekeket a gyermekek nyelvén kiválóan értő bűvész, Boldog Péter varázsolta el. A produkció nagy sikert aratott mind a gyerekek, mind a felnőttek körében.

Az ünnepséget fénypontját a Gold Record Music Kft. menedzser iroda jóvoltából fiatal, tehetséges művészek jótékonysági koncertje adta. A gyermekek által is jól ismert Puskás Peti és Lola örvendeztette meg művészetével a megjelenteket. A fiatal énekesek felmérték és megértették annak jelentőségét,, hogy mit jelent a súlyos beteg gyermekek életében a vidámság, a közösség, a szeretet és az adakozás szelleme. A két énekes tiszta szívből ült le a gyerekek közé, mosolyt csalva arcukra jelenlétével és persze az ajándékokkal is.

Az ünnepséget támogatta:

Puskás Peti és Lola, Boldog Péter bűvész,
a Kovács család, Auchan,
Rauch Hungária Kft., Bonbonetti Kft.,
Diego Kft., Duna Plaza,
Kiwi-Co Zrt., Océ-Hungária Kft.,
LEGO Hungária Kft., Tortás Cukrász Kft.,
OTP Babér utcai fiók dolgozói, Gold Record Music Kft.,
ZTE Hungary Kft., Gravír Expressz Kft.,
John the Valiant, Felelősséggel az Egészséges
Jövőért Alapítvány
,
II. Rákóczi Ferenc Gimnázium
11. A. diákjai
,
Kórházunk gondoksági dolgozói

Kórházunk állandó támogatója, a Griffsoft Zrt. ismét segítette betegeink gyógyítását.

2 000 000 millió Ft-os adománya a szívbetegségek diagnózisához nélkülözhetetlen ultrahang vizsgáló eszköz megvételét tette lehetővé!


A Sysartist Kft. 1,5 milliós adományával újjáépülő intenzív osztályunk steril levegő-ellátását biztosító légtechnikai berendezést tudtunk beépíteni.
Segítségüket nagyon köszönjük!


Radiológiai részlegünk működését állandó támogatónk, az Itelligence Hungary Kft. támogatásával beszerzett, 500 000 Ft értékű képerősítős RTG átvilágító eszköz segíti.
Nagyon köszönjük!


Kórházunk gyógyítási és ápolási lehetőségeit segítette az Ágo-Stone Kft. 200 000 Ft-os hozzájárulása is.
Köszönjük!


2010-ben az EU-Csoport tagjai úgy gondolták, hogy a karácsonyi ajándékokra szánt összegből a Gyermekkor Alapítványt támogatják egy hordozható véroxigén és pulzusszám mérő orvosi műszer adományozásával.Köszönettel vettük a Sol-Light Kft. 375.000,-Ft-os adományát, mellyel egy modern pulzoximéter megvásárlását tette lehetővé!


A szemészeti beavatkozásokhoz szükséges finom szemsebészeti műszerek beszerzését a Golder Associates Magyarország Kft. támogatta.


A kórházban végzendő rengeteg adminisztrációs munka megkönnyítése érdekében az Océ-Hungária Kft. egy nagy értékű, fénymásoló-scanner-fax kombinált irodatechnikai gépet adományozott alapítványunknak.
Emellett karácsonyi ünnepségünkhöz számtalan ajándékkal járultak hozzá, melyet a gyermekek részére vásároltak.
Hálásan köszönjük!


A Kincstárház Kft. 1.500.000,-Ft-os adománnyal járult hozzá Onkológiai, Intenzív és Sebészeti Osztályunkon ápolt kis betegeink gyógyításához.
Nagyon köszönjük segítségüket!


Tarjányi Péter és Dosek Rita írók karácsonyi ünnepségünket jelenlétükkel is megtisztelve ? könyvük honoráriumából - újabb nagyértékű adománnyal járultak hozzá Kórházunk működéséhez és további műveik bevételével is segíteni fogják a beteg kisgyermekek gyógyítását. ( Legújabb regényük megjelenés alatt ! )


A Babér u-i OTP Központ kezdeményezésével, anyagi hozzájárulásával és szíves közreműködésével, nagy sikerű programban lehetett részük Kórházunk daganatos kis betegeinek, a Camponában lévő Tropicariumban.

Az Ő nevükben is köszönjük a szép délutánt!


Neves támogatóinkat - Filipovics Vladant, az F-Group menedzseriroda vezetőjét és Juhász Rolandot, az Anderlecht válogatott labdarúgóját - jelölték az Év Sportolója 2010 gálaest kitüntetéseire, "sportmenedzseri"-, illetve a "legkaritatívabb sportoló" kategóriájában.

A Gyermekkor Alapítvány is köszöni az Ő segítségüket!


20 évesek lettünk

A következő, remélhetőleg még sikeresebb 20 évünk első nagy és fontos eseménye, hogy a napokban megkeződött Alapítványunk hathatós támogatásával az Intenzív Osztály kibővítése és teljes korszerűsítése. (Bővebb információkért kattintson ide.)