Jegyzõkönyvek



Készült: 2016.03.24.-én a Madarász utcai Gyermekkórház hivatalos helyiségében.

Tárgy:aktuális problémák megbeszélése.

Jelen vannak:

  • Farkas Mihályné
  • Dr. Erdélyi István
  • Dr. Kemény János
  • Dr. Kovács Zsuzsanna

Az Elnök megállapítja, hogy az 5 tagú vezetőtestületből 4 tag jelen van, tehát a Kuratórium határozatképes.

Napirend:

  1. Dr. Sült Tamás Péter főorvos kéri a Kuratóriumot, hogy az Alapítvány tulajdonában lévő Colibri csontfúró sebészeti eszköz javíthatatlansága miatt, támogassa egy új Colibri II fúrómotoregység megvásárlását, mely a csontkorrekciós és csontegyesítő műtétekhez elengedhetetlenül szükséges a modern sebészeti és traumatológiai betegellátás érdekében.
    Az eszköz beszerzési ára bruttó 4.478.907,-Ft
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja. az erre a célra kapott adomány terhére

  2. Dr. Nemes János főorvos kéri a Kuratórium anyagi segítségét 1 db újszülöttek méréséhez szükséges pulzoximéter(+érzékelő) beszerzéséhez, valamint az kardiológiai Ultrahang készülék monitorjának megjavításához. (a javítási előreláthatólag 60.000,-Ft)
    A készülék ára 375.000,-Ft +Áfa
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja

  3. Dr. Gál Éva főorvos kéri a Kuratórium anyagi segítségét az Alváslaborban működő Poliszomnográfokhoz szükséges fogyóeszközök és tartozékok beszerzéséhez.
    Beszerzési ára: 533.019,-Ft
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  4. Hajdú Lászlóné kéri a Kuratórium anyagi támogatását az új sebészeti részlegen szükségessé vált egyszerhaszbnálatos, illetve fogyó eszközök megvásárlásához.
    Áruk összesen: bruttó 55.000,-Ft
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  5. Dr. Karsza Levente kéri a Kuratóriumot, hogy anyagilag járuljon hozzá az új sebészeti orvosi szobába szükségessé vált internet végpont kiépítésnek költségeihez, mely bruttó 20.000,-Ft
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  6. Hardi Tamás műszaki vezető kéri az Alapítvány anyagi támogatását a Kórházban lévő osztályokon kijavításra váró burkoló munkákhoz szükséges alapanyagok biztosítását, 23.000 Ft étékben és egy új számítógépes monitor beszerzését a műszaki osztályra.
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  7. Hargitai Éva és a fül-orr-gége részleg dolgozói kérik a Kuratórium anyagi segítségét az új rendelőbe szükségessé vált új irodai szék megvásárlásához és a zavartalan beteg ellátás érdekében az ablakok befóliázásához.
    Várható összköltség: 40.000,-Ft
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  8. Dt. Újváry Marianne kéri az Alapítvány anyagi segítségét az Ultrahang szobába szükségessé vált függönyök és karnisok beszerzéséhez.
    Költsége: 30.000,-Ft
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  9. Dr. Székely Emőke főorvos és Dr. Fábián Tatjana kéri a Kuratórium anyagi támogatását a 2016.03.18-19 között megrendezendő IX. Budapesti Infektológiai Továbbképzés költségeihez.
    Részvételi díj: 30.000,-Ft/fő
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  10. Mants Erzsébet főnővér az onkológiai részlegről kéri a Kuratórium anyagi segítségét a 2016. évi Magyar Gyermekonkológiai Társaság Nyári konferencia 10 fő részvételi díjának kifizetéséhez.
    1 fő részvételi díja: bruttó 39.000,-Ft
    A Kuratórium egyhangúlag támogatja 7 fő szakdolgozó részvételi díjának kifizetését.

  11. Dr. Tar Attila kéri a Kuratórium anyagi segítségét, a 2016. 03.-5 között megtartandó XIX. Budapest Gyermekgyógyászati Továbbképzés részvételi díjának kifizetéséhez.
    Díja: bruttó 29.500,-Ft
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  12. 7 fő dolgozó (Dr, Dobi M., Dr. Kovács M., Dr. Széll E., Dr. Kovács R., Dr. Hajósi-Kalcakosz Sz., Dr. Szűcs O., Dr. Takács D.) kéri a Fiatal Neonatológusok találkozója és a Fiatal Gyermekgyógyászok Konferenciája részvételi díjának átvállalását.
    Részvételi díj: 8.000,-FT/fő + 19.000,-Ft/fő
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  13. Dr. Szever Zsuzsanna, Dr, Nagy Andrea és Dr. Bod Mária kéri a Kuratórium anyagi támogatását Győrben,, 2016.04.14-16. között megtartandó Magyar Gyermekneurológiai Társaság IV.Kongresszusának regisztrációs díjának kifizetéséhez.
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  14. Dr. Nagy Dániel kéri a Kuratórium anyagi támogatását a a 2016. 06.15-18 között, Milánóban megrendezésre kerülő, 17th Europan Congress of Pediatric Surgery regisztrációs díjának kifizetéséhez.
    Regisztrációs díj: 300 Euro
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag támogatja.

  15. Dr Sárközy Sándor főorvos kéri a Kuratórium anyagi segítségét a az EUPSA és ESPES tagdíj kifizetéséhez, melynek összege összesen 87.50 Euro
    A Kuratórium a kérelmet egyhangúlag elutasítja, mivel az Alapítvány kizárólag kongresszus, tanfolyam és továbbképzési tandíjakat fizet.

Budapest, 2016. 03.24.

  1. Dr. Erdélyi István
  2. Dr. Kemény János
  3. Farkas Mihályné
  4. Dr. Kovács Zsuzsanna